Det bør du vide om hesteracer 

Det bør du vide om hesteracer 

Hesten er et prægtigt og majestætisk dyr, mange vil endda hævde, at det er et at de smukkeste og mest mægtige dyr, der findes. Hesten har siden tidernes morgen været funktionsdygtige for mennesket, helt tilbage til det vilde vesten, til nutidens dressurridning, hvorfor hesten altid har stået mennesket meget nært. På samme vis som med alle andre levende væsener, findes der et hav af forskellige hesteracer. Er du interesseret i heste, giver vi dig her en kort oversigt over de forskellige racer.  

Hesten er et forunderligt dyr, og hver race har sit unikke udseende og temperament. Der findes både store og små heste, heste som stammer fra hver sin verdensdel. Måske vil du blive overrasket over, hvor mange forskellige heste, der i virkeligheden findes.  

Alverdens Hesteracer 

I dag findes der over 500 forskellige hesteracer fordelt på verdensplan, hvoraf de 100.000, ud af 70 millioner heste der findes, befinder sig i Danmark. 

Heriblandt findes f.eks. racerne, Shire, Holstener, Shetlandspony, Dansk Varmblod, Frieser, en Islandsk hest, en Belgier og en Knapstrupper. Sidstnævnte har du måske ikke hørt om, men du ved helt sikkert, hvordan den ser ud.  

En Knapstrupper er nemlig Pippi Langstrømpes hest. Selvom fortællingen om Pippi Langstrømpe er skrevet af den svenske forfatter Astrid Lindgreen, er en Knapstrupper faktisk en dansk hesterace. Den prægtige og smukke hesterace er næsten forsvundet fra sin oprindelige form, og kan kun bevares gennem et omhyggeligt avlsarbejde.  

Inddelingen af hesteracer 

De fleste hesteracer grupperes i to hovedtyper og oftest under betegnelse varmblods- og koldblodsheste. Varmblodsheste er typisk de bedste og hurtigste hesteracer, hvorimod koldblodsheste, traditionelt set, har været store og stærke arbejdsheste, som i gamle dage blev brugt som trækheste.  

Derudover grupperes hesteracerne også efter deres anvendelse. Disse kategoriseres oftest som rideheste, køreheste, travheste, trækheste, arbejdsheste, militærheste etc. Hesten er et fantastisk dyr, som altid har stået mennesket meget nært. Derfor bør vi værne om og beskytte hesten.